Waarom kickboksen de perfecte sport is voor vrouwen
Kickboksen

Is kickboksen niet alleen voor mannen? Neem van ons aan, je bent zeker niet de enige die dit denkt! Kickboksen was vroeger inderdaad voornamelijk een sport die beoefend werd door mannen, maar tegenwoordig pakken ook vrouwen die stoere handschoenen op! De voordelen zijn ongekend: meer zelfvertrouwen, stress vermindering en lekker in je vel zitten. Het versterkt niet alleen je lichaam, maar ook je geest. Misschien ben jij wel iemand die zich snel verveelt in een sportschool en heb jij voldoende uitdaging nodig om gemotiveerd te blijven. Dan is kickboksen de perfecte sport voor jou! Heb jij je als vrouw wel eens afgevraagd: ‘zou kickboksen iets voor mij zijn?’ Met onderstaande belangrijkste voordelen voor je op een rijtje, is die vraag alleen nog maar te beantwoorden met een volmondig JA!

Je voelt je fitter

Bij kickboksen train je een uur lang je gehele lichaam. Door de vele trappen en stoten ben je continue in beweging. Je raadt het al. Om dit te kunnen volhouden wordt je conditie en uithoudingsvermogen flink op de proef gesteld. Door deze hoge intensiteit, verbrand je veel calorieën per uur. Fijne bijkomstigheid dat je daarvoor geen uren in de sportschool hoeft door te brengen.

Je voelt je zelfverzekerder

Kickboksen zorgt voor een zelfverzekerd gevoel. Je leert hoe je jezelf moet verdedigen en deze kennis over jezelf en jouw kunnen, geven je kracht. Je voelt je zelfverzekerder en dat straal je ook uit. Fijn gevoel toch?

Je maakt je hoofd leeg

Doordat je je een uur lang focust op de sport en met niks anders bezig bent, krijg je rust in je hoofd. Kickboksen kan ook een fijne uitlaatklep zijn. Iedereen ervaart stress. Zeker vrouwen kunnen veel piekeren, waarbij ze de spanningen vaak opslaan in hun lijf. Even lekker stoom afblazen en alleen focussen op je lichaam in het hier en nu. Even niet denken aan het huishouden, boodschappen, moeilijke gesprekken op je werk of je overvolle agenda. Tijdens de les laat jij dit allemaal los. Na de les ben jij weer ontspannen en kan je er weer tegenaan!

Je bent weerbaarder

Kickboksen zorgt ervoor dat je naast fysieke kracht, ook mentaal sterker wordt. Door tijdens de trainingen ook te incasseren, leer je je te verdedigen, waardoor je in het dagelijkse leven ook tegen een stootje kan. 

Heb je nog meer redenen nodig?

Kickboksen heeft dus niet specifiek te maken met mannen. Iedereen heeft hier baat bij! Onze belangrijkste tip: doe eens mee om het te ervaren! Vind je het spannend om deze stap te zetten? Kijk dan of je een bekende mee kan nemen. Het maakt niet uit of je beginner of gevorderd bent, wij hebben voor iedereen een geschikte les.

Onze kickbokstrainingen vinden plaats bij Stellingwerf Gym in Ferwoude, Friesland. Kijk voor de actuele lestijden op het lesrooster. Zet die eerste stap en doe een proefles! Klik hier om gratis proefles aan te vragen. Heb je nog vragen, dan mag je altijd contact met ons opnemen.

Ontvang gratis video’s en tips!