Kickbokscoaching

Krijg de controle over je leven terug

Het is vervelend wanneer dingen niet meer gaan zoals vroeger. Je ging met plezier naar je werk, maar vindt het nu niet meer leuk. Je had eerder geen last van emoties, maar bent ze nu niet meer de baas. Alles wat eerder goed ging, lukt niet meer. Het is niet leuk als werk, privé of het leven ineens veel minder leuk is. Alles kost energie en moeite. Je wilt weer geluk en plezier ervaren. Weer beter in je vel zitten, zonder een verleden dat je steeds blijft achtervolgen. Je wilt grip krijgen op je leven en kunnen genieten. Dat snap ik. Zelf heb ik geleerd dat kickboksen in combinatie met coaching, heel goed werkt om je weer goed te voelen. En dat gun ik jou ook.

Wat levert kickbokscoaching jou op?

Je voelt je gelukkig

Je weet om te gaan met gedachten, emoties en je lijf, waardoor je stap voor stap beter in je vel komt te zitten.

Je voelt je ontspannen

De spierspanningen maken plaats voor rust in je lichaam, omdat je werkt aan je fysieke- en mentale gesteldheid.

Je voelt je energieker

Je werkt aan je energielekken en komt in beweging, waardoor je meer energie krijgt.   

Je leert grenzen aangeven

Kickboksen helpt je om ongewenst gedrag te stoppen en niet over je heen te laten lopen.

Je weet beter te handelen

Bepaalde kickboksoefeningen zijn een metafoor voor bepaalde situaties, waardoor je daar in ‘real life’ beter mee  om leert gaan.

Je krijgt grip op jezelf

Je wordt je bewust van je emoties en gedrag en leert hiermee omgaan.

Hoe werkt het?

Kickbokscoaching is een één-op-één traject, zodat de behandeling helemaal aansluit op jouw situatie. Na de intake, stellen we een behandelplan op met einddoelen. We werken stap voor stap naar deze einddoelen toe. Tijdens het traject evalueren we de situatie en sturen we waar nodig bij. We combineren coaching met kickboksen, maar in overleg kunnen we ook andere sporten inzetten.

Kickbokscoaching

Inhoud van het traject

 • Zelfbeeld
 • Angst
 • Trauma
 • Burn-out
 • Autisme
 • ADHD

Jouw investering:
€75,00 excl. BTW per uur

Hoe werkt het?

Kickbokscoaching is een één-op-één traject, zodat de behandeling helemaal aansluit op jouw situatie. Na de intake, stellen we een behandelplan op met einddoelen. We werken stap voor stap naar deze einddoelen toe. Tijdens het traject evalueren we de situatie en sturen we waar nodig bij. We combineren coaching met kickboksen, maar in overleg kunnen we ook andere sporten inzetten.

Kickbokscoaching

Inhoud van het traject

 • Zelfbeeld
 • Angst
 • Trauma
 • Burn-out
 • Autisme
 • ADHD

Jouw investering:
€75,00 excl. BTW per uur

Voor wie is Kickbokscoaching geschikt?

Voor iedereen die op dit moment niet lekker in z’n vel zit en veel moeite moet doen om de dingen te doen, die eerder heel normaal leken.

Wat wij van het traject vonden?

Michiel

Normaalgesproken kan ik moeilijk rust vinden. Dat lukte mij wel door boxen en krachttraining. Ik heb 6 weken ervaringstherapie en coaching gehad van Willem. Tijdens de gesprekken werd ik bewust van dingen die ik anders niet zag. We keken naar oplossingen. In plaats van dat ik spanning uit de weg ging, keken we waar die spanning vandaag kwam en hoe ik hiermee om kan gaan. Willem luistert goed en gaf me goede ademhalingtips. Dat geeft rust. Ik heb veel geleerd en veel progressie gemaakt in altijd een hele comfortabele setting. Ik heb meer zelfvertrouwen en ga lastige dingen minder vaak uit de weg!

Harmen

Ik had problemen met te veel drukte in mijn hoofd, rouwverwerking en agressieregulatie. Na een gesprek hierover met mijn POH GGZ opperde zij het idee om in therapie te gaan bij Stellingwerf Gym.

De combinatie van therapie door middel van beweging en gesprek is heel goed bevallen. Door uitdagende oefeningen in allerlei vormen van beweging laten ze je voelen wat dat met je doet. Door het leren voelen en dat te vertalen naar het dagelijkse leven, ben ik veel beter in staat om bijvoorbeeld mijn grenzen te voelen, en dus, aan te geven. Hierdoor is het een stuk rustiger in mijn hoofd geworden.

Zie je het niet zo zitten om met een psycholoog in gesprek te gaan omdat je verwacht dat gesprekken “moeilijk” gaan worden en de “goed bedoelde” handreikingen, niet echt bij je zullen landen? Dan kan ik je Stellingwerf Gym van harte aanbevelen. Zij zullen je met praktische oefeningen laten voelen waar je naar toe moet, ze geven je richting. En dat zul je niet snel vergeten omdat je het echt fysiek hebt gevoeld.

Een bevrijdde Harmen.

Maarten

In september 2022 ben ik gestart met een traject bij Stellingwerfgym om te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Na lezing van de website kreeg ik het gevoel dat ik op mijn plek zou zijn, no-nonsense en een pragmatische duidelijke aanpak. Niks is minder waar gebleken!

Gezamenlijk zijn de doelen gesteld die pasten bij mijn gewenste
ontwikkeling. Met deze doelen ben ik samen met Jaap aan de slag gegaan, door middel van praktische oefeningen. Het resultaat van mijn traject is dat ik nu beter in staat ben om mijn grenzen aan te geven en hoe ik dat kan doen.

Daarnaast heb ik geleerd hoe ik mijn negatieve emoties kan
aanpakken door het bewust oppaken/opzoeken van positieve emoties. Die bewustwording was voor mij een enorme eye-opener. Wat een verlichting heeft mij dat gebracht.

Ik ben blij met het resultaat en ben trots op mezelf dat ik dit heb
bereikt. Als je met een soortgelijke worsteling zit kan ik Stellingwerfgym van harte aanbevelen! Naast de serieuze aanpak is er ook ruimte voor humor. Dat maakt het prettig en werkbaar.

Beter in je vel zitten en dingen doen die je gelukkig maken

Ruim tien jaar geleden was kickboksen flink in opkomst. Ik was vanaf m’n zeventiende al besmet met het kickboksvirus en werkte voorheen in een tbs-kliniek en jeugdgevangenis. Ik vroeg me in die tijd af, of een combinatie van kickboksen met hulpverlening mogelijk zou zijn. Het bleek inderdaad een hele effectieve manier te zijn om bijvoorbeeld met angsten, stress, trauma’s en je zelfbeeld om te gaan. Ik ben weer in de schoolbanken beland en groeide door naar GZ-psycholoog. Als eigenaar van Stellingwerf Gym, heb ik de missie om mensen de mogelijkheid van een flinke transformatie te bieden. Beter in je vel zitten en dingen doen die je gelukkig maken. Het leven vertragen: beter slapen, goede voeding, ontspanning en meer bewegen. Daar help ik graag bij.

Wiebren

Veelgestelde vragen

Ik ben niet sportief

Tijdens de therapie wordt bewegen als middel ingezet. Je hoeft om die reden niet zeer sportief te zijn om deel te kunnen nemen aan de coaching. Het wordt op ieders niveau aangeboden.

Ik heb nog nooit aan vechtsport gedaan. Is dat een probleem?

Het is geen doel om een vechter te worden. Tijdens Kickbokscoaching zetten we de vechtsport in als middel. Hierdoor is het voor iedereen toegankelijk, voor mensen met en zonder ervaring.

Krijg ik iets vergoed?

Wanneer het door de werkgever wordt vergoed is het €85,00 per sessie. Ook zijn er mogelijkheden om het via de gemeente of de zorgverzekering te betalen. In dit geval, wordt coaching meer therapie. Hiervoor gelden andere tarieven en voorwaarden. In een persoonlijk gesprek lichten we dat graag toe.

Hoelang duurt een behandelplan?

Dit is per situatie en persoon verschillend. Wanneer we meer weten over jouw situatie, dan kunnen we hier duidelijkheid over geven.

Voor mijn gevoel is mijn situatie niet extreem, is het dan wel iets voor mij?

Wanneer je op dit moment niet helemaal lekker in je vel zit, kun je er maar beter meteen bij zijn. Voordat het erger wordt. Onze ervaring is, dat mensen vaak te lang rondlopen met een ongemak, waardoor het veel langer duurt voordat ze zich weer goed voelen.

Wil jij weer lekker in je vel zitten? Meld je aan